tiistai 23. syyskuuta 2014

Omenaapuolukkaa nyt mua herkuttaa

.... ja ajatus jatkui seuraavana päivänä saadessani kassillisen omenoita, kiitos.



5dl omenoita
2dl puolukoita
1rkl kanelia
1rkl psylliumkuitua
(hunajaa/steviaa)


seesaminsiemeniä
vettä
vaniljajauhetta


Ensin laitoin likoamaan seesaminsiemenet muutamaksi tunniksi, huuhtelin ja hurauttelin ne sitten sileäksi kermaksi , maustoin vaniljalla ja muutamalla tipalla steviaa.
Maku sai syventyä hetken rauhassa itseksensä.


Omenat lohkoin
kannuun laitoin
 puolukoiden ja kanelin kanssa
hurautin sileäksisamettiseksipehmeäksi
lisäsin psylliumkuidun ja stevian lehdet
hurautin kerran vielä
sileäksisamettiseksipehmeäksiihanaksi

Nautiskelin syys säässä
melkein sormet jäässä
kuistilla istuin myssy päässä
nokanpää ihanvähän jäässä

maanantai 22. syyskuuta 2014

Puolukkakookosmaitoa

Löysin sydämmmmmenmuotoisen puolukanlehden ja siitä se ajatus sitten lähti...





Puolukkaa
kookosmaitoa
vettä
inkivääriä
muutama tippa steviaa tahi hunajaa
Huristellaan sekaisin
kaadetaan mieleiseen lasiin tahi mukiin
istahdetaan hetkinen
nautitaan

tiistai 16. syyskuuta 2014

Pihlajaporkkanatyrni-tyrmäys

Ihanan kirpsakkaan herkkuun laitoin:

vajaa desi pihlajanmarjoja
vajaa desi tyrnejä
yksi porkkana
pari desiä mantelimaitoa, kookosmaitoa, seesammaitoa
ripaus ruususuolaa
stevianlehtiä muutam

Huristelin suloisensileäksisamettiseksi juomaksi ja nautiskelin syksyisen aurinkoisessa säässä hitaasti makustellen, elämää kuulostellen.

Ohjetta voi muokata pehmeämmän makuiseksi käyttämällä marjoja yhteensä desin ja laittamalla muutaman taatelin tai viikunan ja nestettä vähän enemmän.

lauantai 13. syyskuuta 2014

Tyrni ja lehtikaali ne yhteen soppii

Tänään ajattelin yhdistää kaksi lemppariani aamupalalla: lehtikaalin ja eilen poimitut tyrnimarjat ja siitä syntyi, makuyhdistelmä vailla vertaa :D ja kun sitten vielä päälle ajatuksissani huitaisin läjän toiseen ruokaan aikomiani linssin ituja, niin makuelämys oli... terveellinen ;) mieleni ja kieleni oli jo rakentanut tajunnanräjäyttävän suussasulavan tyrnimäisen makuelämyksen..
Idea alkoi kuitenkin itämään ja tuumailin tovin: jos lehtikaalta laittaa vähän vähemmän, vaikka 2 lehteä, eikä neljää niinkuin laitoin ja puolikkaan banaanin makeudeksi, niin taatusti toimii... ja toimikin.

Alunperinohje:
4 lehtikaalin lehteä
1,5dl tyrnejä
2rkl pellavansiemeniä
2rkl chiansiemeniä
avokaado
vettä
muutama tippa steviaa (joku muu oli syönyt kaikki hunajat)

Hurauttelin kaikki sekaisin.

Tuunattu ohje:
2 lehtikaalin lehteä
1,5dl tyrnejä
2rkl pellavansiemeniä
2rkl chiansiemeniä
avokaado
banaani tai puolikas
vettä
stevianlehtiä muutama
Hurauttelin kaikki sekaisin.


Päälle hurauttelin seesaminsiemen-inkiväärikermaa

1dl yön yli liotettuja seesaminsiemeniä huuhdeltuina
sentti tuoretta luomu inkivääriä
vettä sopivasti, lisäsin vähitellen sopivan koostumuksen saaavuttamiseksi
stevian lehtiä hain kasvihuoneesta

Hurauttele siloisensuloisensamettisenihanan pehmeäksi kermaksi. Tai jos haluat maitoa, niin lisää vettä ja siivilöi tiheän siivilän tai kestohedelmäpussin läpi maitomainen juoma.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Soppasoppaa suloistasamettista soppaa

Kannuun nakkelinviskelin valkosipulia, oman maan salaatteja, villivihanneksia, lehtikaalta, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, basilikaa, ananassalviaa, aurinkokuivattua tomaattia, pari avokaadoa, porkkanaa, puhdistamatonta merisuolaa, vettä

Hurautinsurautin samettisensileäksipehmeäksi

Asettelinkoristelin liotetuilla siemenillä, iduilla, auringonkukanversoilla ja pinaattikiinankaalin (bakchoi) kukilla

Nautiskelin hyvässä seurassa hitaasti pureskellen ja elämästä nauttien ♥

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Anna Suukko

Aamulla on mukava ravita kehoansa itsepuristeulla vehnänorasmehulla. Mulla on menossa testi, kuinka se koko kehossani vaikuttaa. Nyt jo muutama viikko takana ja keho sekä mieli voivat loistavasti.

Mehustimena Wilfan edullinen mehupuristin yhdellä muovisella kairalla ja olen ollut tyytyväinen tuohon vehkeeseen. Käytän sitä ainakin kuusi kertaa viikossa ja muutaman kuukauden päästä voin viettää Wilfan yksvuotis synttäreitä ;)

Oraat ja vilivihannekset puristaa hyvin, kurkut yms. kosteammat hurautan kahteenkertaan, niin jäljelle jäävä kuitu on kuivempaa. Sen voi sitten käyttää keittoihin, kräkkereihin, murekkeisiin, piiraisiin... just name it.

Kaksikairaista mehustinta en ole vielä päässyt kokeilemaan, sanovat, että se voisi olla hankalampi ja monimutkaisempi puhdistaa ja loppukuitu olisi kuivempaa. Aika mahtavaa ois saada kaksikairainen testiin, niin voisi vertailla ja sitten päättää mikä kenties olisi seuraava mehustin.

Hohoi Universumi, kuulethan toiveeni, Kiitos ♥