lauantai 25. lokakuuta 2014

Lucumatohoveeta kokkeilusa

Olen useinkin törmännyt erilaisiin ohjeisiin lucumatoffeesta, ja nyt oli aika kokeilla yhtä niistä, Taiteilijan vapaudella säveltäen omannäköiseksi :D


vasemmalla kahavinmakuset ja oikealla karpaloiset tohoveet


Lakritsajuurella lucumatohoveeta ja karpaloita.............ja kahavinmakuakin :)
1dl kookosöljyä
0,5dl kaakaovoita raastettuna
n. 1,5 dl lucumajauhetta
n. 2tl lakritsanjuurijauhetta
ripaus laatusuolaa (elikkäs puhistamatonta merisuolaa tahi ruususuolaa)
karpaloita kourallinen tai enempi
1-2tl luomu pikakahavijauhetta 
Sulata kaakaovoi ja suola vesihauteessa
Lisää kookosöljy sekaan sulamaan.
Lisää lucuma ja lakritsanjuurijauhe sulaan rasvaan ja sekoittele tasaisen sileänsamettiseksi.
Laita muottien/muotin pohjalle karpaloita ja kaada puolet toffeemassasta päälle.
Lisää toiseen puoleen toffeemassaa 1-2tl luomu pikakahvijauhetta ja sekoittele tasaisen sileänsamettiseksi.
Kaada kahvi-laku-lucuma toffeemassa muottiin/muotteihin.
Laita jääkaappiin jähmettymään reiluksi puoleksi tunniksi.
Nautiskele ja tarjoo kaverille kans ♥♥
Tohoveet kannattaa säilyttää jääkaapissa, jos niitä sattuu jäämään säilytykseen asti , tuore-marjaisat tohoveet säilyvät hieman lyhemmän aikaa kuin kahavitohoveet.

Inspiraation tekemiseen sain tästä ohjeesta   http://wellberries.com/2014/10/20/lisaa-lucumaa-karpalotoffeen-muodossa/  Kiitos :)

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Suklaata ja salmiakkia sammaan kaakkuun

Suklaa-salmiakki raakakaakku seesam-manteli-inkiväärikermalla
No nuts tässä(kään) kakussani, on mukava kokeilla erilaisia tapoja tehdä raakakaakkuja. Yleisimmin niihin laitetaan pähkinää, pähkinää ja pähkinää. Tässä niitä ei ole. Eikä oo sokereitakaan. Eikä jauhoja. Ohhoh- siis aikamoinen terveyseines.

Pohjaan laitoin summittaisesti arvioiden luomulaatuisia aineksia

yhteensä n. 3dl rusinoita ja viikunoita
1dl kookoshiutaleita
1dl auringonkukansiemeniä
1dl manteleita
reilu 1tl jauhettua inkivääriä
ripsaus puhdistamatonta merisuolaa
Puoli pussillista Rakkautta

Huristelinsuristelin yleiskoneella pohjan ainekset murumaiseksi massaksi. Laitoin n. 20cm irtopohjavuokaan leivinpaperin pohjalle ja taputtelin pohjan siihen.

täytteeseen upposi arviomäärin seuraavanlaisia aineksia

2dl auringonkukansiemeniä jauhoiksi jauhettuna
3 keskipient avokaadoa (tää ei ollut luomua, mut ei haittaa, paksukuorinen kun on)
1dl lucumajauhetta
1dl raakakaakaojauhetta
1 rkl kuivattua stevianlehtisilppua
0,5dl sulatettua kookosöljyä
Puoli pussillista Rakkautta
n. 3 dl vettä
ja maun tarkistuksen jälkeen lisäsin vielä 6 tippaa nestemäistä steviaa

ja salmiakkiosuuteen n. 1tl lakritsanjuurijauhetta ja suolaa

Huristelinsuristelin Vitamixillä täytteen ainekset sekaisin, lisäsin vettä ensin puolet ja sitten hiljalleen loput. Otin noin kolmanneksen täytteestä toiseen kulhoon johon lisäsin lakujauheen ja suolan.

Levitin ensin salmiakkitäytteen pohjan päälle ja seuraavaksi kaadoin suklaatäytteen päällimmmmäiseksi.

Annoin koko komeuden jähmettyä jääkaapissa seuraavaan aamuun ja yllätys oli iloinen kun täyte oli juuri oikeanlainen koostumukseltaan. Juuri sopivan pehmeä ja kiinteä yhtäaikaa.

Kerman ainekset meni suunnilleen näin:

reilu desi seesaminsiemeniä likoamaan muutamaksi tunniksi
toiseen lasiin vajaa desi manteleita likoamaan ainakin muutamaksi tunniksi
Liottuaan huuhtelin vielä molemmat ja kippasin blenderiin ja lisäsin vielä reilun sentin pätkän kuorittua luomu inkivääriä. Mukaan myös desi vettä.
Hurautinsurautin tasaiseksi kermaksi, lisäsin vettä vielä vähän. Makeutta en laittanut, olisi voinut ehkä vähän laittaa hunajaa tai steviaa, hyvää oli näinkin.