lauantai 31. lokakuuta 2015

Tyrnivoimakaakkua

Kesä mennä sujahti, minnelie hujahti. Metsässä, suolla, marjoja täällä ja tuolla. Pakasteeseen, soseeksi ja ennenkaikkea tuoreena monenlaisilla tavoilla niistä nautiskellen. Tässä yksi aivan miiielettömän upean makuinen kaakku. ja jällehen ilman sokeria, jauhoja, gluteenia, maitoa, laktoosia tai muitakaa lisäaineita tahi eee-koodeja. Ainoo lisäaine ja parasmauste tässä(kin) on se Rakkaus tekemiseen <3





Tyrniraakakaakkua rakkauella <3
RakkausRavintolan emännän tapaan
Aineksia suunnilleen tuossa kaakkusessa:

Pohja n. 18-0cm irtopohjavuokaan
ripottele leivinpaperilla vuoratun vuuan pohjalle kerros kaakaonibsejä sekä seesaminsemeniä, yksinkertaista ja toimivaa!

kaakun päällismousseen: 

puolisen litraa tyrnimarjoja, säästä muutama marja koristeeksi
reilu desilitra kookossosetta (käytin tätä: http://fitnessfirst.fi/foodin-kookossose-raaka-400-ml.html )
1 luomu appelsiini (käytä kuorineen hyvin pestynä tai kuori)
3-4 rkl psylliumkuitua (löytyy kaupoista leivontatarvike hyllystä tai nettikaupoista)
10- tippaa steviauutetta (tai kotimaista hunajaa 2-5 rkl)

Huristele kaikki sekaisin yleiskoneella, blenderillä, sauvasekoittimella tai muulla keittiövehkeellä, tarkista koostumus, makeus ja lisää tarvittaessa vähän makeutta tai psylliumkuitua.

Kaada tyrnimousse pohjan päälle, koristele muutamalla tyrnimarjalla/ kaakaonibsillä ja siirrä kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Pakastimessa jähmettyy reilussa tunnissa, parissa.

Tee päälle halutessasi mantelikerma: liota desin verran manteleita 4h tai yön yli, kaada vesi pois ja hurauta veden kanssa tasaiseksi paksiksi kermaksi (aloita lisäämällä ensin reilu desi vettä ja lisää pikkuhiljaa kunnes koostumus on mielestäsi sopivan kermainen). Mausta aidolla vaniljalla ja makeuta jos haluat.

Keitä kannullinen pakurijuomaa ja nautiskele sisäisen auringon loisteesta, tyrnikaakun makusinffoniasta ja annan elämäneliksiirin virrata jokaiseen kehosi soluun! (tarjoa ystäville kans ;) )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti